VEGETARIAN, VEGAN, RAWFOOD?

Ett axplock av alla fantastiska restauranger & caféer i city som serverar riktigt god mat!

Vegetariskt, veganskt & rawfood!

4 juni 2019

In The Pink
Riktig mat. Hela råvaror. Detta förenar alla som strävar efter hälsoriktig livsstil och inriktning när det gäller kost. Visionen är att servera en så hälsosam, ren och naturlig mat som möjligt för att stödja en livslång, optimal hälsa. Grönsaker ska vara en stor del av varje måltid och råvarorna ska i möjligaste mån vara ekologiska och komma från lokala och regionala producenter. Enkla råvaror med hög kvalitet. På menyn hittar du Raw food och veganskt/vegetariskt men också LCHF och Paelo, allt med kvalitet.

Kockeriet
Tareq Taylors mysiga restaurang vid kanalen mitt emot centralen. Varje dag finns ett vegetariskt alternativ som får det att vattnas i munnen.

Holy Greens
Ekologiskt och närproducerat, nyttigt och gott – Holy Greens startades med en önskan att erbjuda smakrika sallader som både är hälsosamma och går i linje med deras värderingar. De får sina råvaror från bönder som de känner och samarbetspartners som de litar på. Tillsammans med kreativa medarbetare bygger de sin meny för att ge variation och näring till kropp och sinne. De vill genom sina sallader sprida hälsosam glädje och bygga på en gemenskap där alla är välkomna.

Vegegården
Vegegården är asiatisk vegetarisk restaurang som ligger på Rörsjögatan 23. Här i den asiatiska miljön kan man hitta den mycket hyllade, rika, veganska, asiatiska buffén, under lunchtid på vardagarna och under hela dagen på helgen. Det finns vegetariska varianter av biff, kyckling, fisk, räkor och krabba och många rätter är även glutenfria. Vegegårdens kök är inspirerad med smaker av Taiwan och Kina och många av råvarorna kommer också därifrån.

Koshari House
Vid Triangeltorget mitt i centrala Malmö hittar du Koshari House, som serverar Egyptisk street food där alla rätter är helt veganska. Koshari är en vegansk, hälsosam och smakrik rätt som består utav ris, pasta, linser, kikärtor tillsammans med en härlig tomatsås smaksatt på bland annat vitlök och vinäger och krispig knaperstekt lök på toppen. Utöver Koshari serveras också Fattoush – en libanesisk sallad, och Tameya – Egyptens motsvarighet till falafel som görs på bondbönor istället för kikärter.

För recensioner, tips och idéer kolla in: Vegan i stan & Skånevegan!
Vi ses på stan!