I kärlekens tecken

En restaurangguide av Pierre Orsander

Restauranger för en kärleksfull alla hjärtans dag i city

Årets mest kärleksfulla dag, alla hjärtans dag, är precis runt hörnet. Vilket bättre sätt finns det då än att ta med den älskade partnern, bästa kompisen eller kanske till och med sig själv för ett lyxigt slut på veckan med mat som kvällens signatur? Oavsett hur du planerar att fira dagen, så har vi en lista på restauranger i city som ser till att du får en kväll att minnas för dig och din dejt – i kärlekens tecken.

MJ’S

Hos pittoreska MJ’S får både du och din dejt känslan av att sitta på en mysig innergård i Italien. Men istället för pizza och pasta finner du okomplicerat bra gastronomi signerat Frida Nilsson med råvaror efter säsong som sin följeslagare. Missa inte att njuta framför den varma brasan, eller ta en bild med din dejt i den ikoniska flamingo-fåtöljen som nu är tillbaka.
Mäster Johansgatan 13


Kitchen & Table Malmö Live

Vill du äta middag med Malmös bästa utsikt? Även om du kan hävda att det är dejten som du syftar på så går inte utsikten, eller maten för den delen, på Marcus Samuelssons krog Kitchen & Table på Malmö Live att bortse. Helt enkelt en fin plats för en dejt med där där lilla extra.
Dag Hammarskjölds Torg 2


Boulebar

Planerad dubbel-dejt och svårt att bara sitta till bords och samtala över livets mysterier? Varför inte passa på att köra en bouleturnering i samband med middagen där du och din dejt kan visa vart skåpet ska stå. Boulebar erbjuder sköna franska vibbar och med en meny bestående av mat som andas detsamma. Vinnaren bjuder på pastis!
Drottningtorget 8


KOL & Cocktails

Föredrar du och din dejt hellre cocktails till maten än vin? Även om KOL & Cocktails erbjuder båda alternativen så vet man vad man pysslar med både bakom bardisken likväl som grillen. Allt som allt paketerat i en snygg, och minst sagt dejt-vänlig, miljö. Och vet du, det finns en sharingmeny för den där lilla Lady- och Lufsen känslan…
Kalendegatan 16


Kockeriet

Slå ihop mat med kärlek så får du namnet Tareq Taylor, det kan nog ingen säga emot. Hur visar man kärlek mer då än att boka bord på hans egna krog Kockeriet? Genom att göra det i tid, för platserna tar snabbt slut till gastrokrogen med stort hjärta. Oavsett om du och din dejt för kvällen är foodies eller inte så kan du vara säker på att maten kommer imponera.
Norra Vallgatan 28