Picknick

I parkernas stad

Picknick i parken

20 maj 2020

Det finns en anledning till varför Malmö kallas för parkernas stad. Mitt i city finns tre mysiga parker omgivna av caféer och restauranger som även erbjuder mat för avhämtning.

Kungsparken är Malmös äldsta park. Gjutjärnsfontänen symboliserar parkens hjärta. Förutom en hel del historiska verk så som Grottan och Gustaf Rydbergstatyn så har parken också 120 olika sorters träd. Parken är stor och det finns gott om gröna ytor att lägga sin picknickfilt på. På andra sidan kanalen breder Slottsparken ut sig. Den har en typisk sekelskiftesstil med stora skogspartier, öppna gräsytor, dammar och en mängd sittplatser. Bredvid Malmö konsthall ligger Magistratsparken med Malmös mest kända träd, den stora hängboken. Här finns också öppna gräsytor och en spännande lekplats.

Så ge er ut i vårvädret och ta med lunchen eller fikat till parken. Men håll avstånd.

Triangeln har gott om picknickmat för avhämtning med bara fyra minuters promenad till Magistratsparken. Creperie Bretagne erbjuder exempelvis sin specialitet, gluten- och laktosfria galetter och crêpes (mat- och delikatesspannkakor). De erbjuder även varma mackor och milkshakes. På Triangeln ligger också Hummusson, härifrån kan du ta med dig din vegansallad till parken utan att göra något avtryck på miljön. Deras takeaway-lådor är nämligen gjorda på sockerrör. Här erbjuds inte bara sallader och hummus utan också auberginerätter som baba ganoush och mtabbal, böngrytan foul, ugnsbakad falafel och färskt pitabröd. Kan du inte få nog av goda sallader så finns även Lets Grab Sallad i samma byggnad. Här hittar du en mängd olika sallader så som Ceasar, Chevre, Feta, Räkor med cashewnötter eller varför inte mixa din egen sallad. Salladen serveras i en smidig takeaway-låda. För sushiälskaren kanske det bara finns ett enda alternativ vad gäller picknickmat i parken, den populära japanska maträtten hittar du hos WOSO.

Nära Triangeln på Davidshallsgatan 25 ligger det spännande Lotta Love Superfoodbar. Här kan du fylla din picknickkorg med en riktig hälsoboost. Deras bowls är baserade på superfrukter från Amazonas. Bland annat Acaibär som är rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Här finns också supershakes, chiapudding och toast för avhämtning.

Är du bara ute efter en lugn promenad i parken, vad passar då inte bättre än en glass? På Pressbyrån Södergatan 11 hittar du mängder av glassfavoriter.

Skulle du sakna utrustning för din picknick, är det lätt att lösa på vägen. På Hemtex eller H&M inne på Triangeln finns olika filtar, stora som små. Går du längs Södergatan så hittar du picknickkorgar på Åhléns City eller hos Lagerhaus på Triangeln. Cervera inne på Hansa har termosar och kylväskor. Vill ni njuta av både picknick och lek så hittar ni kubbspel och annat kul på Clas Ohlson på Triangeln.

Foto: Werner Nystrand
Foto huvudbild: Apelöga

Vi önskar er en solig dag i parken!