open
search
Sök verksamhet
Hitta öppettider och adress till
över 1000 verksamheter i city!
Läckert vårmode

Läckert vårmode

2015-01-01

Söt apelsinsorbet, syrliga citronkarameller, tuggummirosa och äppelgrönt. Vårens mode är extra läckert och påminner om allt gott man vill äta när solen tittar fram. Vår stilkonsult Mia Berg från Stilverket delar med sig av sina bästa trendtips från vårens visningar.

Skönhet

Nyckelordet är naturligt när det gäller både make-up och hår. ”Första steget är en välskött grund, ingen skulle drömma om att sätta tapeter på en flagad vägg”, säger Mia. ”Basen är viktig, ta hand om din hy och låt din naturliga skönhet visa sig.”

Mode

Vårens mode har en stark influens av 70- och 80-tal. På catwalken kunde man se både färger, mönster och materialkrockar.

Dammodet domineras av lösa modeller, oversizekappan är populär. ”Den ska vara i ett tunt material och ha ett rakt snitt, vill du skapa lite mer form gör du det enkelt med ett skärp i midjan”, tipsar Mia. Skjortklänningen är också en favorit, ett avslappnat plagg som man kan bära själv eller över ett par vida byxor. 70-tals influensen gör sig påmind i fransklädda väskor och västar. Djungelmönstret kommer stort, och blommor trängs flitigt på vårplaggen i butikerna.
”Jag tycker att man ska våga blanda färger, mönster och tyger”, säger Mia. ”Våga och vinn! Själv kommer jag att ha på mig en djungelmönstrad rock över ett par vita byxor – så skönt!” Vårens byxa är vid och lite kortare så att man ser skorna. Den är fin i denim eller ett lite tunnare tyg.

Herrmodet har ett råare stuk. ”På visningarna såg jag många ofodrade kavajer i enklare tyger som jersey och boucle, inte så dressat.” Det finns också mycket double face, alltså tvåsidigt tyg. Det är en fin detalj när man öppnar kavajen och tyget är annorlunda på insidan.

Accessoarer

Vårväskan finns i alla färger och former. Välj en fransig 70-tals variant eller en klassisk modell i en härlig färg beroende på humör. Skorna väljer man kanske med tanke på vädret, är det varmt är sandaler tacksamma – de är en accessoar i sig själva med alla vackra dekorationer! ”Det finns mycket metallicskor, ett par silversneakers kan vara jättesnyggt till jeans eller vita byxor”, säger Mia.
Halsbanden är stora och asymmetriska, gärna med olika former i samma färgskala och tjocka armband får gärna trängas på armarna.

 

Artikel från Malmö City Magazine. Fotograf: Kristian Löveborg

Facebook
Twitter

Följ oss på Instagram

Så kan du se vad som händer i @malmocity