Jul i Malmö City!

Jul i Malmö City

16 november 2021

Julmarknad Gustav Adolfs torg
Att gå på julmarknad är ett nöje som många efterfrågar och i december 2021 arrangeras en välkomnande och variationsrik julmarknad på Gustav Adolfs torg mitt i Malmö city. Fokus är på hållbarhet och äkthet där de lokala och regionala inslagen dominerar. I tjugo traditionella julbodar erbjuder utställarna hantverk, mat, dryck och andra fina julgåvor. Marknaden kompletteras av den traditionella och uppskattade julbelysningen som sprider glädje utomhus under en annars mörk säsong, tillsammans med bland annat instagramvänliga ljusinstallationer.

Julmarknaden är öppen kl 11.00 – 18.00 följande dagar:
Torsdag 9 december – söndag 12 december
Torsdag 16 december – torsdag 23 december

För mer info: [email protected]

Vinter i City 2021
Invigning lördag 27 november kl. 15-17 på Gustav Adolfs Torg

Konferencier: Lena Frisk, Talare: Andreas Schönström
Medverkande: Malmö Luciafölje och Limhamns Brassband

Program:
15: Lena frisk hälsar alla välkomna
Ca. 15 – 16: Konsert med Limhamns Brassband
16.10: Tal och ljuständning av Andreas Schönström (ordförande i Malmö stads tekniska nämnd)
16.15: Kröning av Lucia 2021. Därefter intervju med årets lucia och körsång med luciafölje
17.00: Avslut på scenen.

Körer i city varje helg fram till jul!
4-5, 11-12, 18-19 december sjunger ett antal olika körer på stan.

Tider för detta är kl. 13.00 och kl. 16.00. Lördagar står de på Baltzarsgatan/ Skomakaregatan vid Flensburgskahuset och söndagar vid Södertull (Södra Tullgatan norr om Davidshallsbron).

Malmökören -64
Malmökören -64 utanför biograf Royal 2019. Fotograf: Jonas Persson.

Vintriga fotoväggar av lokala konstnärer
Under hela Vinter i City-perioden kommer det finnas några olika ”selfie spots”. Här ska den som besöker city kunna passa på att ta en bild med en trevlig hälsning framför någon av de olika konstverken och installationerna

På Gustav Adolfs torg vid Kungalunden kommer enhörningen Uni stå – nu i sin julkostym. På Södra Tullgatan blir det en belyst fotoväggskonstruktion.

På Södergatan blir det ytterligare en belyst fotoväggkonstruktion. Fotoväggarna är skapade av fyra konstnärer, information om dem och deras verk finnas på www.malmo.se.

Utöver detta så är såklart hela centrum strösslat i vacker och stämningsfull julbelysning och vinterdekor!

Andra julmarknader i Malmö City:

  • 28 november kl 10-17. Välkommen till Malmöhus slott! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden, julmaten och korvgrillningen. Barnen kan hälsa på tomtefar, lyssna på sagor och julpyssla. Julgranen står pyntad i riddarsalen, där det bjuds till dans. Lyssna till körsång eller ta en ridtur på en islandshäst.
  • 4 december kl 11-19, Holmgången. Kyndelsmarknad i Lykttändargränd 2021. Omaka marknadsgillet har samlat styrkorna. Magiministeriet är tubbat och smort. Självklart blir det Kyndelsmarknad i Lykttändargränd, öppen för mundisar, även i år! Sedan 1853 har trollkunniga i Malmö hållit den magiska vintermarknaden Kyndelsmarknad i Lykttändargränd mitt inne i Malmö, dold för stadens icke-magiska befolkning. Här träffas Skånes magiker en gång om året, julhandlar, träffar vänner och köper magiska varor för det kommande året. Marknaden är otroligt färggrann och drar till sig en myriad av mänskliga och omänskliga besökare. Det är lika mycket ett äventyr som en social tillställning… www.magiskamalmo.com
  • Julmarknad 11 dec kl 9.00-14.00 på Drottningtorget Bondens Egen Marknad, E-post: [email protected]

Lumagica
Upplev vinterljus i Slottsparken i Malmö – premiär 20 november

När hösten glider över till vinter och mörkret faller på i Slottsparken i Malmö händer det något magiskt. I fantastisk natur, i hjärtat av parken, uppstår LUMAGICA. En sagolik vandring där du får uppleva unika skulpturer med ljus, ljud och rök i samklang. Det är lite hemligt och spännande men framför allt vackert. Allt är gjort för att kittla sinnena, fantasin och upptäckarlusten hos både stora och små. Här vill du stanna hela kvällen!

För mer information och biljettköp till årets ljusaste upplevelse, besök lumagica.se.