INRED MED STIL

Upptäck Malmös alla inredningsbutiker

Inredningsbutiker

1 maj 2019

Malmö är en stad full av variation och inspiration! Inte minst när det kommer till inredning – nytt, gammalt, exklusivt, kitschigt, naturmaterial, guld och marmor. Oavsett vad du har för stil hemma så slår vi vad om att du kommer att hitta något du gillar, eller till och med älskar, i någon av dessa butiker…

AB Småland Södra Förstadsgatan 25/27

AB Småland har fått en plats i många Malmöbors hjärtan med sitt unika och kreativa livsstilskoncept. Förutom café, växter, kläder och diverse workshops finner du här ett stort urval av handplockade gamla möbler och nyproducerade inredningsdetaljer i ekologiskt eller återvunnet material samt textilier från egen produktion. De flesta möbler i lokalen är till salu, så tycker du att stolen du satt på i caféet var helt i din smak så kan du helt enkelt dra fram plånboken och ta med dig stolen hem!

AB Småland

Olsson och Gerthel Engelbrektsgatan 9

År 1990 slog dåvarande makarna Susanne Gerthel och Håkan Olsson upp dörrarna till just; Olsson & Gerthel. Över 25 år senare går butiken fortfarande varm. Ta ett kliv innanför dörren på Engelbrektsgatan och det känns som om du ramlar in i vilket exklusivt inredningsmagasin som helst! Här hittar du det senaste inom inredning blandat med många klassiska designmästerverk och även produkter från egen design.

Olsson & Gerthel

Norrgavel Engelbrektsgatan 20

Norrgavel är en exklusiv inrednings- och möbelaffär som startades av Lundabon Nirvan Richter i början av 90-talet. Tanken med möblerna var inte att de skulle sticka ut med häftig design och dominera omgivningen utan snarare fungera som en hjälpsam och funktionell trotjänare i hemmet. Alla möbler är gjorda av naturmaterial och är dessutom Svanenmärkta. Förutom de egna möblerna säljs även produkter från bl.a. Skultuna, Björk & Berries, Sicoma och Klong.

Formargruppen Engelbrektsgatan 8

Om du på jakt efter något unikt och närproducerat i inredningsväg får du inte missa att kolla in Formargruppen! Detta konsthantverkskooperativ har en egen butik precis intill Lilla torg. Här säljer medlemmarna sina egna alster som kan bestå av allt från textil, keramik, glas, trä och smycken.

Formargruppen

Svenssons i Lammhult Södergatan 28

Historien om Svenssons i Lammhult började för över 100 år sedan, mycket riktigt i Lammhult. Men till Malmö kom företaget 2012 då de öppnade upp i Biopalatsets gamla lokal på Södergatan. Här hittar vi nu 2500 kvm av exklusiva möbler och heminredning från många olika varumärken, däribland String, Bruno Mathson, HAY, Georg Jensen, Kaj Bojesen, och Vitra.

Iems Hansa/Triangeln

Stig in i en färgglad djungel av inspiration! I butiken Iems finner du den trendiga inredningen till hemmet och barnrummet från märken som Gynning design, PR home, Kids concept och House doctor kompletterat med Iems egenutvecklade produkter. 

No47 Triangeln

I den stora luftiga lokalen på Triangeln har personalen gott om utrymme till att bygga upp olika rum för att inspirera oss och det gör de med bravur! Här finns allt till kök, sovrum, vardagsrum och barnrum. Möbler, inredningsdetaljer, böcker, te och gosedjur. Varumärken som erbjuds är bl.a. Broste, Hübsch, Bloomingville och OYOY.

Designtorget Södra Förstadsgatan 9

Sedan starten år 1998 har över 6000 svenska formgivare fått möjlighet att sälja sina produkter hos Designtorget, som ser sig själva som en hävstång för landets unga formgivare och designers samt att vara en aktiv del i utvecklingen av den blomstrande svenska designen. Hos Designtorget hittar du produkter för hemmet inom kategorierna kök, hall & förvaring, vardagsrum, belysning, teknik samt smycken och accessoarer. Men även kvalitativa produkter som inte har med hemmet att göra – som bl.a. Malmöprodukten Hövding, en airbag för cyklister.

Designtorget i Malmö