Hemestra

Med aktiviteter för hela familjen

Hemester

3 juli 2020

I Malmö finns hur mycket som helst att göra under semestern. Roliga och spännande aktiviteter för både vuxna och barn. Sol och bad passar sommaren till, men vill ni passa på att upptäcka annat skoj kommer här några tips för saker att se och göra inne i city!

Staycation – Från enkelt till exklusivt, stort och litet, modernt till anrikt. Malmö City har ett stort utbud av hotell som passar alla tillfällen och personer. Till Radisson Blu kan du ta med HELA familjen, även dina pälsklingar. Thottska huset har anor från 1500-talet. Hotel Garden erbjuder en tjusig trädgård mitt i city. På Scandic Triangeln kan du åka stans coolaste glashiss. Mys ner dig i din egen biosalong på Noble House eller varför inte njuta av Malmös bästa utsikt hos Clarion Hotel Malmö Live. Är du en person som älskar träning så har Comfort Hotel 160 kvm Crossfitgym, sprängfyllt med den senaste crossfit-utrustningen.

Temalekplatser – Cirkus, teater, djungel, rymden, sagor och spiraler är några av de 20-tal temalekplatser som finns utspridda runt om i Malmö. De har alla unika, specialbyggda attraktioner som följer ett visst tema, allt för att väcka barns nyfikenhet och stimulera deras fantasi. Mitt i city hittar du bland annat Spirallekplatsen i Magistratsparken och Sagolekplatsen i Slottsparken.

Hemlagad glass – Är du sugen på riktigt färsk hemlagad glass, tillverkad från grunden med äkta råvaror och unika recept? Då ska du titta in hos Favvo Glass på Saluhallen eller Lilla Glassfabriken på Holmgatan 9 och Södertull vid fint väder. Smarrigt värre!

Upplev Malmö på cykel – En fin sommardag är det både smidigt och härligt att cykla. Äger du ingen egen cykel går det bra att hyra hos Travelshop. Rundan bestämmer du över själv men du kan även få ta del av specifika turer. Det går till och med att köpa till en guidad cykeltur i form av en audio-guide. Cyklarna hittar du vid centralen, centralplan 10.

Escape Rooms – Även kallat rymningsspel går ut på att inom en viss tid, lösa en rad olika problem, mysterier, gåtor och pussel med sina medspelare. En riktigt rolig aktivitet för grupper som präglas av team building och lagkänsla. City har två attraktiva escape rooms, The Alley på Davidhallsgatan 25 och Sherlocked på Östergatan 5 och Norra Vallgatan 16.

Världens största insektshotell – Ja, du läste rätt. Det 47 meter långa insektshotellet i Slottsparken, med rum på båda sidor, tros vara världens största. Hit kan man på lagom avstånd beskåda livet för våra flitiga småkryp, som bidrar till att hela ekosystemet fungerar. Insektshotellet är dessutom byggt av återvunnet material.

Trampbåt i kanalen – Upptäck Malmö från kanalen. Hyr din båt vid Amiralsbron som ligger intill Gustav Adolfs torg. Flytvästar för barn finns på plats.

Luncha utomhus – Det finns många härliga uteserveringar och lunchmenyer att välja på i Malmö. Här listar vi några exempel, är du sugen på mat från havet? Besök då Johan P på Hjulhamnsgatan 5 som alltid serverar mat från dagens fångst. Är du sugen på svenskt kött och högkvalitativa råvaror? Testa då lunchen på Mando Steakhouse som ligger på Skomakaregatan 4. Eller kanske en tapaslunch? Besök då La Roche Vin & Tapas på Larochegatan 5.


Trevlig Hemester!