DET BEHÖVER INTE KOSTA SKJORTAN!

I Malmö finns det massor man kan hitta på som är helt gratis!

Gratis aktiviteter i Malmö

8 juli 2019

Här kommer lite tips på saker man kan göra i Malmö som inte kostar någonting!


Art Made This

Art Made This är ett konstprojekt där 34 kvinnliga lovande konstnärer fått möjligheten att själva utforma egna urbana konstprojekt på fasadpartier i Malmö City. Det var Ali Davoodi och Vasakronan som såg chansen att lyfta just kvinnliga konstnärer som annars inte syns lika mycket i gatukonstens värld.

Quiz i Malmö 

Att ”quizza” på publik plats har växt sig allt större på senare år och innebär att man tillsammans med ett gäng vänner samlas, dricker något gott och quizzar mot andra lag på en lokal pub/bar. Så gillar du att briljera med din allmänbildning i allt mellan himmel och jord samtidigt som du avnjuter något gott att dricka bör du och dina vänner besöka ett av alla de ställen i Malmö som erbjuder Quiz-kvällar!

Stadsbiblioteket

Malmös stadsbibliotek är fyllt med böcker, skivor och filmer att gotta sig i, helt gratis! Hur självklara biblioteken än är, kan det faktiskt ibland glömmas bort bland nöjesutbudet. Biblioteket ordnar dessutom föreläsningar, bokklubbar och många aktiviteter för barn och ungdomar. På bibliotekets hemsida kan du läsa mer om vad som händer på Malmös stadsbibliotek under våren 2019!

Malmö konsthall

Har ett av Nordeuropas största rum för den samtida konsten och arrangerar årligen ett antal utställningar med internationell inriktning, såväl den moderna konstens klassiker som aktuella experiment.  Malmö Konsthall är belägen i centrala Malmö, strax bakom Triangeln. Tåg via Citytunneln (Station Triangeln, uppgång S:t Johannesgatan) samt buss nr 2 och 8
går regelbundet från Centralen till Triangeln. Konsthallen vill vara tillgängliga för alla och tar därför vanligtvis inte någon inträdesavgift.

Parker i Malmö City

Malmö har många vackra, sköna parker där såväl malmöbor som besökare kan koppla av, hämta inspiration eller varför inte motionera? De två största parkerna i Malmö City är Kungsparken och Slottsparken.

Kungsparken är från mitten av 1800-talet och därmed Malmös äldsta park. Den anlades på mark som tidigare var en del av Malmöhus slotts befästningsanordning och ritades av den Danska landskapsarkitekten O Hoegh Hansen. Parken har en romantisk karaktär med förebilder från kontinentens parker. Här kan man njuta av sköna promenader, vackra konstverk och exotiska träd.

Slottsparken är en av Malmös större centrala parker och har en typisk sekelskiftesstil med stora skogspartier, öppna gräsytor, kälkbackar, utsiktsplatser och en mängd sittplatser. Totalt utgör dessa ytor 21 hektar mark. Vatten är ledmotivet för slottsparken. Här finns två stora dammar och ett kärr med en anlagd källa som utformats som en liten japansk trädgård. Parkens centrala plats utgörs av en stor monumental festplats som avslutas vid den stora dammen med konstnären Carl Milles staty “Pegasus”, avtäckt år 1950. När du är här får du inte glömma att besöka Slottsträdgårdens kafé!

Stapelbäddsparken (som ligger ett snäpp utanför city) är en aktivitetspark i ständig utveckling med verksamhet hela året. Här finns bland annat norra Europas största och bästa utomhusskatepark där Malmö stad årligen har arrangerat världscuptävlingar såsom Ultra Bowl. Parken rymmer också en Boulder park (klätterklippor) och ytor som passar för rollerderby. Sommartid arrangeras också konserter, utomhusbio, festivaler och rollerderbytävlingar i parken och i parkens inomhusdel finns olika sorters konstnärlig verksamhet som lockar besökare i alla åldrar. Läs mer på skate malmö!

Foto: Werner Nystrand