Laga, pyssla och organisera hemma!

Gör det hemma!

24 april 2020

Laga, baka, smaka och njut

De flesta av oss tillagar nog den mat vi redan kan laga. Vi bakar den kaka till bjudningen som vi redan bakat några gånger tidigare eller köper den färdig från frysdisken. Men det är både kreativt och roligt att testa sig själv i köket. Prova något nytt och uppleva andra smaker.

Många upptäcker nog att de är betydligt bättre på matlagning än de själva tror, det gäller bara att lita på sig själv och våga prova. På ica.se hittar du mängder av recept på bland annat nyttig, vegansk eller lättlagad mat. Ingredienserna kan du handla på ICA som ligger på både Hansa och Caroli.

Vill du istället ha maten hem till dörren så erbjuder Hemköp på Södra Förstadsgatan 58 (Triangeln) hemleverans av dina matkassar. Du hittar deras varor på hemkop.se/handla. På coop.se hittar du budgetrecepten ”Fyra personer 80 kr” som är billiga och goda recept för hela familjen. Du handlar dina varor på Coop Nära Skeppsbron 1 C.

Vill man sen lyxa till sin måltid med närproducerade råvaror såsom kött och chark finns ett stort utbud hos Standard-Deli på Hansa. Föredrar du och dina gäster en raclettebricka eller ost- och charkbricka till efterrätt istället för en kaka, så hittar du delikatesserna hos Bengtsons Ost på Triangeln.

Malmö Saluhall

Vill du ha ett riktigt brett utbud av såväl ost och chark som färdiglagade delikatesser så finns Malmö Saluhall. Saknar du köksutrustning så kan du botanisera bland en rad inspirerande produkter på Allt i Kök på Södergatan 3 eller hos Cervera på Hansa.

Spela, pyssla och lek

Det finns många roliga aktiviteter att göra i hemmet om du bara har rätt saker för det. Umgås, skratta och få utlopp för din kreativitet med prylar från butikerna nedan. Vill du pyssla, rita, måla, klippa, klistra eller sy föreslår vi att du tar en titt hos Panduro på Stora Nygatan 27, Söstrene Grene på Triangeln eller Green Stories på Jörgen Ankersgatan 12.

Green Stories

För lite busigare upptåg eller något kul och annorlunda kan du kika in hos Flying TigerSödergatan 12 och Triangeln eller Butterick’s på Skomakaregatan 4. Vill du bygga saker eller skapa dina egna smycken så har Slöjd-Detaljer på Triangeln det som behövs. Utomhusaktiviteter och leksaker finns hos Lekia på Triangeln.

För kvällstid eller under dagar med sämre väder så har Webbhallen och Gamestop på Triangeln spelen och teknikprylarna som gör att det blir kul att sitta inne. Vill du ha inspiration för allt möjligt kul och något nytt, kika in hos Usupso på Triangeln.

Förvara, organisera och jobba hemifrån

Många jobbar och studerar just nu hemifrån. Då krävs struktur, organisering och en hel del kontorsmaterial. Det sistnämnda såsom kollegieblock, pennor, post-it lappar med mera kan du hitta på Office Depot på Skomakaregatan 9 eller Clas Ohlson på Triangeln.

AB Småland

För förvaring och organisering, till exempel tidskriftssamlare, lådor eller clipboards hittar du hos Granit på Södergatan 3 eller Lagerhaus på Triangeln. Snygga inredningsdetaljer finns hos IEMS på Hansa och Triangeln, No47 på Triangeln eller AB Småland på Södra Förstadsgatan 25.

Designmöbler till hemmakontoret hittar du hos Norrgavel på Engelbrektsgatan 20, Olsson & Gerthel på Engelbrektsgatan 9, Designtorget på Södra Förstadsgatan 9 eller Svenssons i Lammhult på Södergatan 28. På dessa ställen hittar du även bra skrivbordslampor eller annan belysning som ditt hemarbete kräver.