GLASSIGT PÅ STAN!

Bägare eller strut? I city tar glassen aldrig slut...

Glass i stora lass

8 juli 2019

I takt med att solen tittar fram så tittar även glassuget fram hos många. Bägare, strut, mjukglass, kulglass, sorbet, chokladdoppad… Oavsett vad du föredrar så kan du hitta det hos någon av Malmö citys duktiga glasskapare.

Ahlgrens konfektyr 

Ahlgrens konfektyr är en välrenommerad liten butik på Södertull som samarbetar med några av världens främsta choklaterier. Det är svårt att undgå den ljuva chokladdoften man möts av när man kliver in genom dörren och även fast man fokuserar på konfektyr så säljs här under sommartid även glass med ett tydligt chokladtema. Här finns kulglass men också chokladdoppad mjukglass, kakaostrut samt mjukglass doppad i 70-procentig Valrhonachoklad. Mums!

Favvoglass

Favvoglass har funnits på Malmö saluhall i två år nu och det är många som har upptäckt deras lekfulla glassutbud och fullkomligt älskat det! Deras krämiga glass varierar efter säsong och här har man hittat annorlunda smaker så som champagnesorbet, semmelglass, saffransglass, kokossorbet, dammsugareglass men också klassiker som choklad, vanilj och flädersorbet.

Dolce sicilia

Carlo De Luca hade glasskapandet i släkten och förde med sig den sicilianska gelaton till Malmö år 2006 då dörrarna till Dolce Sicilia öppnade upp på Drottningtorget. Redan första säsongen blev deras glass ’’Bäst i test’’ av Sydsvenskan och efter så många år är glassen lika fantastisk, om inte ännu bättre.

Lilla glassfabriken

GlassLilla glassfabriken har funnits i över 20 år och har därmed blivit ett klassiskt glasställe för Malmöiter. Glassen tillverkas i lokalen på Holmgatan där de har ett av Malmös största utbud av glassorter, men under sommaren hittar du dem vid fint väder även i glasskiosken på Södertull.