Meny
I Malmö City finns nästan 1000 butiker, caféer och restauranger!
Se alla öppettider

Fun dining hos Kockeriet!

När du kommer in på Kockeriet möts du av en varm och mysig atmosfär. Den historiska byggnaden har kvar sin unika charm men det märks att Tareq och hans härliga team har satt sin egen prägel på lokalen. När vi träffar Tareq för en rundvisning så berättar han att han själv svetsat ihop borden på uteserveringen av metall och gamla hyllplan från en nedlagd butik. Resaturangen lyses upp av mysiga lampor, här och där skymtar man blänkande kopparrör. Kockarna står i köket, så nära att man kan ta på dem. ”Det också vad vi vill”, säger Tareq. ”Vi vill att gästerna ska komma nära, och vill man vara med och laga mat är det bara att ta på sig ett förkläde och gå in i köket! Det är vad vi kallar Fun dining”, säger han med ett varmt leende. Man kan fortfarande komma dit i en grupp och laga maten själv, det är många företag som gör det och det är jätteroligt. Men fr.o.m. nu har de också öppet på kvällarna onsdag-lördag. Lunchen har de kvar och den är nästan alltid fullsatt.

Ny för i år är uteserveringen på innergården som de är mycket stolta över. Man ser den inte från gatan, men den är verkligen en gömd skatt. Här kan man ta en kaffe eller lunch i solen då det är söderläge och helt vindstilla. På kvällen kan man ta en drink, lyssna på bra musik och njuta av den mysiga innergården som känns väldigt kontinental. Deras bartender Allan skapar unika drinkar varje kväll, inspirerad av världens alla hörn hittar han intressanta ingredienser. Tareq berättar också om hans egen passion för att brygga öl. ”Snart ser ni nog Tareqs IPA eller något liknande här”, säger han glatt. Kockarna dukar fram en helgrillad kyckling, krispig på utsidan och mör på insidan och vi får alla hugga in tillsammans och lossa små smakbitar med händerna. ”Vi vill att folk ska dela upplevelsen och äta tillsammans”, berättar Tareq. Det bästa är att dela på många smårätter tillsammans, varje rätt har sin egen karaktär. Kockarna och Tareq träffas varje torsdag och bollar idéer om vad de vill laga. De inspireras av världen omkring sig och varandra, och råvarorna är ofta lokala. En av kockarna kommer ut med ett bröd och berättar att surdegen har han fått från sin pappa och sedan fortsatt att ta hand om. Att komma till Kockeriet var för oss en personlig upplevelse, man känner verkligen kärleken och passionen för maten och för restaurangen. Deras innergård blir nog det perfekta sommarhängstället! Vi ses där

Facebook
Twitter