MALMÖS PÄRLOR

Vare sig du besöker Malmö för första gången eller bor här finns det saker att upptäcka!

En dag i Malmö

Aurelie Toro är en fransk bloggerska och digital marknadsförare som bor och arbetar i Malmö. Vi frågade henne om tips på vad man ska göra, äta och se när du besöker Malmö för första gången. Varsågoda och njut!

Jag flyttade från Paris till vackra Malmö år 2015. Jag visste inte alls så mycket om denna stad som jag skulle få upptäcka och till slut kalla för mitt eget hem. Efter att ha bott i Malmö i fyra år så har jag förälskat mig i Malmö. Jag älskar stadens storlek, inte för stor och inte för liten – eller ”lagom” som svenskarna säger. Jag älskar kulturen som är öppensinnad, de mysiga caféerna, de goda restauranger, vintagebutiker, landskapet och de färgfulla fasader. Ja, jag älskar verkligen Malmö!

Eftersom jag nu känner denna stad rätt så bra, blev jag glad när Malmö City frågade mig om jag ville dela med mig av mina favoritområden. Här kommer mina förslag till alla som besöker Malmö för första gången och vill utforska staden. Jag hoppas att mina tips kommer att få dig att bli kär i Malmö precis som jag. Låt oss börja!

Starta din dag på Malmö Central station
Om du anländer till Malmö C så är du redan nära stan. Bara några femhundra meter bort finns Malmö Saluhall, en underbar marknad fylld med kvalitetsprodukter och utsökt mat. Jag rekommenderar dig att beställa kaffe och en svensk bakelse hos St. Jakobs Stenugnsbageri. Om du gillar kanel så fråga efter en ”Kanelbulle.” Du kommer att tacka mig senare!

Ta dig tid att njuta av sevärdheter på vägen dit genom universitetsområdet, Malmö Live och hamnen där du kan se den sötaste fyren någonsin!

Promenera tillbaka mot Centrum
Om det är två härliga torg du bör besöka i centrala Malmö, så är det definitivt söta Lilla Torg och Stortorget. På Stortorget får du inte glömma att titta upp på de gamla målade reklamerna på fasaden som jag personligen tycker är helt fantastiska!

Gå mot Gustav Adolfs Torg, ett annat stort torg i Malmö, som är beläget i mitten av handelsstråket. Längs med huvudgatan som går genom staden finner du några av mina favoritbutiker. Om du vill, ta en titt hos:

  • Granit för skandinavisk heminredning
  • Afound för billiga kläder och assessorer
  • Citygallerian Hansa med många häftiga butiker där jag särskilt gillar att handla i butiken & Other Stories för deras häftiga kläder och assessorer.
  • AB Småland och Grandpa Store är mina två absoluta favoritbutiker i Malmö. Båda säljer väldigt häftiga kläder och produkter till hemmet, med så otroligt bra smak. De inspirerar mig väldigt mycket!

Törstig eller hungrig? Mellan Afound och Hansa tycker jag du ska ta en drink eller lunch på Vibliotek längs kanalen. Jag gillar verkligen det här stället, och om det är soligt så kan du njuta av din drink på uteserveringen. Eller om du är sugen på något annat, så kommer du att se att det finns mycket annat att välja på i det här området som heter Södertull:  läckra hamburgare, mexikansk mat, kaféer och listan bara fortsätter. Köp en glass och slå dig ner på trapporna i Södertull tillsammans med alla andra och se ut över vattnet.

Mer shopping på Davidshall och Triangeln
Från Södertull kan du fortsätta att gå mot Triangeln för mer shopping. Triangeln är ett köpcentrum, så här kommer du att finna alla de klassiska butikerna samt mycket mer. Mina favoritbutiker för att handla kläder där är H&M (den är rätt så stor och jag hittar alltid det jag vill ha!) och Vero Moda. Men jag gillar verkligen också att gå till Kökskompaniet där jag alltid finner häftiga grejer till mitt hem och även Søstrene Grene, som troligtvis är en av mina favoritbutiker någonsin, man kan inte slå deras priser!

Om du är mer intresserad av ”slow fashion” eller lite mindre butiker så rekommenderar jag Davidshallsområdet. Där finns det häftiga svenska och vintageklädesbutiker blandat med mysiga caféer och restauranger. Min favoritbutik där är förmodligen APLACE: de köper in ett sådant häftigt sortiment inom kläder, accessoarer och heminredning! Jag älskar det!

Dags för en trevlig kväll med en drink och en jättegod middag
Efter att ha promenerat hela dagen, så vill du vila dina fötter och förbereda dig inför kvällen. På kvällen, beställ en drink på en av barerna på Lilla Torg. Det är till och med ännu mer underbart på kvällen ska du se! Om du gillar cocktails så kan jag verkligen rekommendera att du går till Kol & Cocktails som är en fem minuters promenad från Lilla Torg.

Till middag njut av gott vin & tapas på restaurangen La Roche eller testa Savoy Grill, som är en restaurang på Hotell Savoy som verkligen symboliserar Malmö.

Njut av din första gång i Malmö och berätta för mig vad du tycker!

//Aurélie