OTIPPAT & OTROLIGT FINT

Upptäck dessa gömda ställen i Malmö City!

Dolda pärlor i Malmö

Aurélie är en bloggare och marknadsförare från Paris som bor i Malmö sedan 2015. Här delar Aurélie med sig av sin lista på dolda pärlor i Malmö. Ställen som du inte upptäcker direkt om du inte vet var du ska leta. Detta är perfekt för er som har mer tid att upptäcka stan, men också för er alla malmöbor som vill utforska nya platser! Är du redo? Nu kör vi!

Ebbas Hus (Snapperupsgatan 10)
När jag upptäckte detta söta lilla hus inklämt mellan två byggnader första gången var min första tanke; ”Wow, vad häftigt att de behöll det här lilla huset.” Det är supergulligt och dessutom på den perfekta platsen för en bra Instagrambild. Först undrade jag om det fortfarande är någon som bor där, men sen insåg jag efter att ha googlat lite att det faktiskt är Malmös minsta museum!

Det visade sig att ingen har bott i huset sedan 1910-talet, och att det går att besöka. Huset tillhörde en kvinna som hette Ebba Olsson och det står fortfarande kvar med alla välbevarade detaljer inuti. Inne i huset så kan man se exakt hur det såg ut när Ebba och hennes familj flyttade därifrån på 20-talet. Visst är det häftigt?!
Om du vill veta mer kan du läsa här.

Malmö Inre Fyr 
Det här är definitivt mitt favoritställe i Malmö! Detta måste du se när du är i Malmö. Promenera 5 minuter från Malmö C till högskoleområdet; där får du syn på fyren. Den omges av vatten och båtar, hela området är vackert att promenera runt i en solig dag. Du kommer säkerligen att lämna det här stället med massor av fantastiska bilder!

MJ’s innergård
Letar även du efter gömda innergårdar i en stad? Då har jag det perfekta stället för dig: MJ’s. Först och främst så är MJ’s ett underbart hotell som du kan bo på ett par nätter. Eller så kan du bara äta på deras restaraung som erbjuder otroligt god mat och goda drinkar. När du väl är inne så kommer du att bli imponerad av den vackra innergården. Det är en fantastisk känsla att gå in i en byggnad och komma ut i ett atrium där du är omringad av träd och parasoller. Det känns som att man hittat ett hemligt ställe! Jag rekommenderar detta till 100%.

Kafé Agnez (Agnesgatan 11, 211 33 Malmö)
En annan vacker gömd innergård, med endast ekologisk och vegansk mat – som jag verkligen rekommenderar är Kafé Agnez. Här är allting perfekt, själva området Gamla Väster som ligger bredvid vackra Slottsparken (en av de största parkerna i Malmö). Caféets inredning påminner om mormors underbara hem, och de har den mysigaste uteserveringen någonsin. Maten och bakelserna är hemgjorda, och ritkigt goda. Du kommer att älska det!

Apoteket Lejonet
Behöver du solskydd, vitaminer eller en huvudvärkstablett? Allt det hittar du så klart på det läckraste apoteket någonsin. Mitt i hjärtat av Malmö, på Stortorget. Gå in till Apoteket Lejonet. Du kommer att tro att du teleporterats till ett annat århundrade!

Malmö Live Sky bar 
Var du än befinner dig i Malmö city så kan du titta upp mot himmelen och se Clarion Hotel och Malmö Live. Detta trippeltorn stiger upp mot molnen. Om man är högst upp i byggnaden så finns där en skybar som du kommer att vilja besöka för att ta en drink på kvällen. Deras drinkar är bäst, och prisvärda. Det är definitivt mitt favoritställe i Malmö när jag är sugen på en cocktail. Dessutom får du se den obeskrivligt vackra utsikten över Malmö. Och just det, jag glömde nästan. Jag vet att detta kanske är ett märkligt tips, men glöm inte att besöka deras toalett … tro mig, du kommer att tacka mig senare!

Svenssons i Lammhult (Södergatan 28, 211 34 Malmö)
Om du gillar både häftiga byggnader och skandinavisk design så kommer du bara att älska denna butik i Malmös centrum. Gå in genom entrédörren och upplev en helt annan värld! En lång tunnel tar dig från entrén till själva butiken och på vägen kan du avnjuta en fin konstutställning. Denna lokal brukade faktiskt vara en biograf en gång i tiden. Dessutom är butiken utmärkt för att handla heminredning – en plats där inspirationen aldrig tar slut!

Jag hoppas att du kommer att upptäcka dessa dolda pärlor i Malmö! Berätta gärna vad du tyckte, och om du känner till några fler…

/Aurélie