open
search
Sök verksamhet
Hitta öppettider och adress till
över 1000 verksamheter i city!
Upptäck Davidshall

Upptäck Davidshall

Välkommen till Davidshall för att upptäcka några av citys absolut finaste guldkorn! Här, bara ett stenkast från gågatan, finner du att över 90% av verksamheterna är egenföretagare och att utbudet på många ställen är unikt för Malmö. På en och samma plats finns allt från hattbutik till juvelerare, hållbar design och tatueringsborttagning, allt bland vackra hus, kullerstenar och gröna träd. I denna oas av grönska och lugn finns det härliga platser för möten men också inspirerande kultur och personlig shopping! Välkommen till Davidshall för en skön paus och för att upptäcka just dina nya favoritställen!

Hos den fina guldsmedsbutiken Dahlgren est. 1918 finns ringar och smycken till livets alla stora tillfällen. Här ingår de egenproducerade smyckena i ett kretslopp av återvunna metaller. Butiken köper in guld och andra ädelmetaller för att sedan återvinna det och skapa nya, fina kreationer. Förutom egen produktion finns här smycken från bl.a. Lars Wallin, Skanshage Sweden, KumKum och Guldbolaget.

Liebling
Liebling är en färgstark butik där de värnar om hållbarhet, tidlöshet och närproduktion. Här säljer de dels produkter ur egen kollektion men också märken som Dr. Martens, Bonne maison, Bric-a-brac, Rains, Farmers market och House of Rym. Ja, här hittar du en salig blandning av kläder, skor, accessoarer, hudvård, porslin och inredning!

Meloa
Mamma och två systrar driver butiken Meloa sedan 2005 och de har sedan start huserat på Davidshall. I den nuvarande lokalen har de funnits de senaste åtta åren. I den mysiga lokalen blandas damkläder från ett flertal olika märken med smycken, accessoarer och inredning.

Gry
Gry är den färgglada och personliga lilla butiken som funnits på Davidshall i 12 år. Här är det inte svårt att hitta något man gillar! Allt från tjusiga klänningar, mysiga koftor, fina blusar, skor, väskor och andra accessoarer från bl.a. Stine Goya, Cathrine Hammel, Custommade, Beck Söndergaard, Fly London och King Louie.

A Bushel and a Peck/Atom 47
Har du en tatuering som du tröttnat på? Ingen fara! Mirijam Geyerhofer kan hjälpa dig att ta bort den med switchad Nd:YAG-laser. Hon driver sedan 3,5 år nämligen A Bushel and a Peck, en liten studio på Storgatan dit du kan komma för att göra dig av med dina misstag av bläck.
Lokalen delar hon med Beata som efter en kurs i silversmide bestämde sig för att bli silversmed på heltid. Namnet Atom 47 tog hon av den självklara anledningen att ämnet silver har atomnummer 47 i det periodiska systemet. I butiken hittar du ringar, halsband och armband och här kan du självklart specialbeställa just det Du vill ha. Kanske en förlovningsring?

August no stress surf café
Fyrbarnspappan Lars bestämde sig för att öppna August no stress surf café dedikerat till sin son August som tycker väldigt mycket om surfing. Sonen har downs syndrom och jobbar tillsammans med andra personer med funktionsvarianter på caféet. Stället är varmt, ombonat, färgglatt och har ett tydligt surftema. Här erbjuds brunch, AW, mat i olika former och självklart fika i mängder. Allt bakat och lagat på plats!

Olika rum
2015 slog den familjeägda inredningsbutiken Olika rum upp på Gamla väster, men under 2018 flyttade de sin verksamhet till Davidshallsgatan. I butiken finner du inredning i mängder, för hemmets alla rum. Många av produkterna är svenskproducerade med ett miljö-/ och ekologiskt tänk.

Green stories
Green stories är ett grönt butikskollektiv där omkring 20 företagare säljer sina olika produkter. Kravet för att få sälja i butiken är att produkterna ska vara antingen ekologiska, återbrukade, Fairtrade eller ansvarsfullt producerade på annat sätt. Här säljs allt från hudvård och ätbara saker till leksaker och textilier.

Butik fina
I butiken på Hemfeldtsgatan har inredningsarkitekten Johanna Högberg försäljning av kvalitetsprodukter i småskalig och miljövänlig produktion och med utsökt design. Här hittar du keramik, smycken, silversmide, skor, kläder från bl.a. La Bottega di Brunella, Two Danes och LauRie men inte minst hennes egna producerade möbler!

Hatthyllan
Efter att ha jobbat många år i en hattbutik i Stockholm fick Elin idéen om att öppna en alldeles egen sådan, i hemstaden Malmö. Sagt och gjort – 2017 slogs dörren upp till Hatthyllan, en liten, charmig butik på Davidshalls torg med ett stort urval av diverse huvudbonader. Här hittar du filthattar, panamahattar, baskrar, kepsar, mössor och även sjalar, plånböcker, paraplyer m.m

Facebook
Twitter

Följ oss på Instagram

Så kan du se vad som händer i @malmocity