UPPTÄCK BALTZARSGATAN

Malmös modemecka med guldkant

Baltzarsgatan

1 maj 2019

På Baltzarsgatan hittar du ett stort urval av high end-varor från skandinaviska och internationella designers. Om du inte har besökt detta exklusiva shoppingstråk ännu så är det helt klart dags! Redan nu ska vi ta med dig på en liten promenad längs med gatan:

By Malene Birger

By Malene Birgers historia började för över 15 år sedan och blev snabbt ett av Skandinaviens största klädmärken. Idag har de butiker i 42 olika länder.

Hos By Malene Birger kan du shoppa dressade kläder till kontoret, en mysig varm kofta men också den tjusiga partyblåsan.

”By Malene Birger gör kläder som gör att du kan leva ditt liv, njuta av det och, naturligtvis, se bra ut’

Eton
Eton grundades av ett svenskt par år 1928 och har sedan dess sålt högkvalitativa skjortor och accessoarer för alla tillfällen. Idag har de butiker över hela världen. Välkommen in i en klassisk och stilren butik!

NR19+

Här finns ett handplockat sortiment av märken såsom Sonia Rykiel, Dagmar, Isabel Marant och American Vintage. Här blandas lekfullt mode med det mer eleganta. Hos NR19+ är det inte svårt att bli inspirerad!

Peter Beier

Danske Peter Beier är en välrenommerad chocolatier som 1996 startade sin egen produktion av handgjord choklad. Idag har han ett tjugotal butiker i Danmark, Dubai och Malmö. I butiken möts man av tjusiga praliner och en underbar chokladdoft. Här kan du köpa dig en handgjord pralin till kaffet eller varför inte en chokladask till någon du tycker om?

(Eftersom att kakaobönan växer på träd så kan vi med gott samvete trycka i oss mängder då choklad alltså kan räknas som en frukt eller grönsak…)

Urhandel Bernard Huke

Detta är en av Malmös anrikaste butiker. Den familjeägda urhandeln öppnade redan 1958 och har legat på Baltzarsgatan sedan 2002. Här pågår försäljning och underhåll av främst Schweiziska klockor så som Tissot, Breitling och Longines.

Masai

Danska Masai grundades 1992 och deras plagg känner man lätt igen på de härliga mönstren och de sköna materialen. Plaggen är skapta för den modemedvetna kvinnan som vill ha en avslappnad och personlig stil både till vardags och till fest. I varje kollektion finns plagg där mönster och färger går att kombinera perfekt med varandra och som lämpar sig bra för lager-på-lager-klädsel. Stig in i den ljusa, luftiga butiken och bli omhändertagen!

Bitte Kai Rand

Danska Bitte Kai Rand har länge varit en del av den skandinaviska designhistorien och har idag 15 konceptbutiker runtom i världen. Märkets filosofi är att mode och design är till för att inspirera och befria dig, inte kontrollera dig. Bitte Kai Rand erbjuder grafiska mönster, inspirerande snitt, och modernt stickat.

’’A feeling to wear’’

MStore

På MStore kan du få hjälp med allt som rör dina Apple-produkter: iPhone, iPad, iPod och Mac. Här hjälper den kunniga personalen dig med allt tekniskt krångel du kan tänkas ha och erbjuder ett komplett sortiment av Apple-produkter samt tillbehör.

ABCD

På ABCD finns kläder som skulle få vilken fashionista som helst att gå bärsärk. Här finns kläder från några av de största modehusen. Bl.a. Balenciaga, Chloé, Dolce & Gabbana, Fendi, Valentino och Diane Von Furstenberg.

Holy Greens

Holy Greens tycker att det ska vara okomplicerat att äta snabbt, gott och hälsosamt och vi kan inte annat än att hålla med! Avsluta din shoppingtur på Baltzarsgatan med en god sallad full av kreativa smaker. Skölj ned med en färskpressad juice eller en ingefärsshot!