Våren är här!

...och så även påsken

Vårtips under påskledigheten

9 april 2020

Här kommer sex tips på vad du kan göra hemma för att förgylla din ledighet.

1. En skön vårpromenad

Bege dig ut på en skön promenad, om det så är i en skog, kring en sjö eller bara runt kvarteret. Andas och njut av den varma vårsolen. Extra viktigt att tänka på vid längre promenader är bekväma och ordentliga skor. Detta finner du hos Frövi Skor på Regementsgatan 8 (froviskor.se). Frövi Skor erbjuder unika, färgglada, och stilrena skor som du kommer ha en stor användning av den här våren. Hos Scorett på Södergatan 15 (scorett.se) hittar du också många vårnyheter, bland annat Skomärket Dasia som erbjuder ”Komfort möter design” och lockar till en skön vårpromenad. Du kan välja mellan sneakers, loafers och ballerinas i mjuka flexibla material.

2. Plantera lökar och blommor

Slå dig ned, och njut av påskliljorna!

Det är viktigt att njuta av varje blomma för vad just den blomman bidrar med, tycker Plantagen på Triangeln (plantagen.se). Till påsk finns massor av olika lökar att välja bland. Vad sägs om Muscari ”Blue Magic” eller ”White Magic” som planteras ihop med klassiska penséer? Eller varför inte påskliljor tillsammans med ”plättar i luften”? När nattens minusgrader har lämnat oss och våren är här för att stanna, är det ett perfekt läge att plantera citrusväxter. Precis innan sommaren, fylls växten av vita doftande blommor som sedan blir frukter du kan använda i din goda sommardricka.

3. Fixa trädäck eller förbättra gräsmattan

Många går hela vintern och längtar efter att få börja pilla i trädgården igen. Nu är det äntligen dags! Hos Malmö Järnhandel, på Stora Nygatan 24 (malmojarnhandel.se), kan du hitta fröer, jord, gödning, bevattning, fågelmat, låna verktyg och mycket mer. En handyman finns alltid på plats i butiken för att ge dig tips och råd.

4. Inred ditt hem med växter

Det är inte bara utomhus utan även inomhus som livet borde fyllas av sommar. Blomsterpigan, på Hamngatan 4 (blomsterpigan.se), förstår naturen och vet hur du kan ta med den hem. Med sin långa erfarenhet av buketter, skapelser och skyltningar finns det alltid något de kan rekommendera till just ditt hem.

5. Låt en expert styla ditt hem

Välkommen in eller Swish & Go hos Blomster & Små Ting

Det är ofta mycket man skulle vilja fixa när man fått inspiration från hemsidor eller av grannar, men det är inte alltid så lätt. Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska börja och då är det en bra idé att vända sig till en expert. ”Blomster & Små ting” på Hjulhamnsgatan 7 (blomster-smating.se), kan hjälpa dig med tips och inspiration. Det går till och med att boka in ett personligt möte hemma hos dig, där personalen kan planera rätt look för just din balkong eller ditt hem. De har koll på exakt vilka blommor du kan behöva och vilka sorter som trivs bäst i fönstret eller utomhus. De kan skräddarsy ditt hem med den rätta stilen för många Instagramvänliga bilder. I butiken hittar du allt du kan drömma om och lite till…


6. Vårstädning och påskpyssel

Tänk så mycket skoj du kan hitta på där hemma nu när det är påsk. Varför inte börja med att vårstäda? Green Stories, på Jörgen Ankersgatan 12 (greenstoriesmalmo.com), har miljövänliga och lyxiga städprodukter som gör det roligt att städa.

På Slöjd-Detaljer finns mängder av påskpyssel. Till exempel kan du skapa söta kaniner av träkulor och filt, ägg dekorerade med transfermotiv, äggirlanger, vackra pappstrutar till påskkarameller eller ett gulligt påskkort i 3D. Detta är bara en del av Slöjd-Detaljers roliga påsktips som du hittar i deras butik på Triangeln (slojd-detaljer.se).

Miljövänliga och lyxiga städprodukter hos Green Stories


Vi hoppas att sköna vårpromenader, nyplanterade blommor, ett städat hem och påskpyssel kommer att ge er en fridfull och minnesvärd påskhelg.

GLAD PÅSK och ta hand om er!