Malmö Stadsteater bjuder in till öppet hus

Publicerat på torsdag 2 marsnyhet

Malmö Stadsteaters nya teaterhus på Kalendegatan 12 invigdes i helgen med festligt mingel och premiär av uppsättningen En midsommarnattsdröm. Nu på lördag, den 4 mars, är det barnens tur.

Mellan kl. 11 och 15 bjuder man in till öppet hus för familjer med cirkustema. Allt från discodans, kostymprovning, sminkning, rundvandring, pyssel och skattjakt utlovas.

Malmö Stadsteaters helt unika lokaler har genomgått en imponerande helomvandling. Renoveringen är gjord med varsam hand med hållbarhet i fokus. Målsättningen har varit att gamla Hippodromens själ ska få leva kvar i kombination med moderna inslag och fiffiga lösningar helt anpassade efter byggnadens unika prägel. Pricken över i:et är den helt nya ingången från Kalendegatan som nu pryds av skylten “Malmö Stadsteater”. Väl innanför dörrarna välkomnas besökarna av ett helt nytt café och en teaterverkstad som framför allt vänder sig till barn. Man har varit måna om att bevara de historiska värdena i gamla Hippodromen såsom ursprungliga golv och utsmyckningar.

För mer information om Malmö Stadsteaters program, klicka här

För mer information om öppet hus för familjer lördag 4 mars, klicka här

Foto: Johan Sundell/Emmalisa Pauly