Malmö siktar på att bli Årets Stadskärna 2023

Publicerat på onsdag 1 marsnyhet

Malmö har skapat en stadskärna med fokus på hållbarhet, samverkan och innovation. En mångfald av företag och nischer skapar en dynamisk plats där det finns utrymme för olika branscher att växa och samverka. Med rubriken ”En stad skapad av många” söker Malmö nu till Årets Stadskärna, för att vi är stolta över stadens starka samhörighet, mångfald, resultat och fortsatta utveckling.

Malmö är en stad med ett starkt fokus på hållbarhet, samverkan och innovation, vilket har resulterat i en stadskärna som ständigt förnyas och utvecklas. Tack vare en stabil och långsiktig organisation i samverkansbolaget Malmö Citysamverkan, samt en tradition av samarbete mellan flera olika parter inom privat och offentlig sektor, har Malmö skapat förutsättningar för att kunna förändra och testa nya idéer. Detta har resulterat i många samverkansprojekt, som bland annat har lockat etableringar av nya företag och ökat antalet besökare.

”Att skriva den här ansökan om det vi gör i Malmö för att utveckla city – vi i kommunen, Malmö Citysamverkan och alla andra aktörer – har varit en riktig energiboost. Oj vad mycket vi gör, och ändå har vi inte kunnat ta med allt!” säger Patrik Widerberg, strateg på Malmö stad och deltagare i arbetsgruppen för ansökan.

Läs hela pressmeddelandet här