Årets Vinnare – Malmö City Awards 2022

Publicerat på fredag 22 aprilnyhet

Den 21 april blev en magisk kväll på vackra Rådhuset där både Malmö Citys 25-årsjubileum och Malmö City Awards 2022 firades!

Totalt delades fem priser ut. Stort GRATTIS till årets vinnare!

Årets Butik: Boligheter
“Om det någon gång skrivs en manual i excellent kundbemötande och service, så ska den skrivas utifrån Årets Butik. Engagemanget och sättet som personalen matchar kundens energi, får en att vilja stanna kvar länge. Du möts också av en estetiskt vacker omgivning, skön musik och underbara dofter, vilket tillfredsställer alla dina sinnen. Här lämnas ingenting åt slumpen, och det finns lika mycket eftertanke som genuinitet och proffsig kompetens.”

Årets Café: Beyond Us Café
“Här är alla välkomna – det utstrålar både omgivningen, menyn och personalen. Konceptet är väl genomtänkt, roligt och spännande. Personalen är engagerad både när de berättar om och visar upp sina lokala samarbeten. Menyn är varierad och det finns något för alla oavsett matpreferens. Smakkombinationer, som du inte ofta skådat, får dig att i ren lycka utbrista “wow”.”

Årets Restaurang: Johan P
“Årets Restaurang bjuder in dig i en härlig och elegant atmosfär och serverar mat tillagad med såväl kunskap som finess. Personalen är engagerade och hjälpsamma och du känner dig genast varmt omhändertagen. Årets vinnare är inte bara en restaurang – konceptet låter dig välja mellan flera upplevelser utifrån din situation, plånbok och lust. Den utsökta maten, fina servicen och den inbjudande platsen får dig att vilja återvända igen och igen.”

Årets Servicestjärna: Oscar Borgström
Årets Servicestjärna lämnar ingen kund oberörd. Den här personen bemöter alltid kunden med ett genuint och naturligt ”Hej och välkommen, vad kan jag hjälpa dig med idag?”. Med ett varmt mottagande och ett stort leende på läpparna får årets servicestjärna kunderna att känna sig hemma.

Här i butiken guidar hen kunden med van hand genom sortimentet efter önskemål och behov.

Inte sällan överraskar hen kunden med tips och idéer och föreslår något ”extra” som kunden kommer att uppskatta som ett mervärde i köpet. Alla kunder får en återkoppling av stjärnan på sms efter några veckor för att stämma av hur kunden upplever produkten och servicen. Årets Servicestjärna får ofta kunden att återkomma år efter år. Årets Servicestjärna är kunnig, ansvarsfull, pålitlig och charmig. Årets Servicestjärna 2022 är Oscar Borgström och jobbar på Brillor å sånt sedan 15 år tillbaka.

Nominerad av Kristina Linderoth, butiksägare Brillor å Sånt.

Årets Ledstjärna: Marie Strinnholm-Nordin
“Hjärtat för småföretagandet och Malmö City bultar hårt hos denna person och inget görs utan att övertygelsen och hjärtat är med. Hen har aldrig vikit från den grund som dennes företagskonceptet vilar på, även om det blåst hårda vindar under corona, renovering i gatan eller andra utmaningar. Personen i fråga är oerhört kreativ och det speglar sig ofta genom skyltfönstret och i butiken som visar en professionell lekfullhet, precis i linje med konceptet. Personen har genom alla år lyft den lokala handeln och vikten av att handla där man bor. För att skapa arbetstillfällen, driva in skattepengar och inte minst för att skapa en levande stadskärna. Denna övertygelse blev genom Malmö Citysamverkan en kampanj vid namn Ingen Puls Utan Din som nu drivs i över 40 städer runt om i Sverige. Årets Ledstjärna 2022 heter Marie Strinnholm-Nordin och driver Popolino.”

Nominerad av citykollegan Anette Svensson, ägare Dahlgren est. 1918.

Huvudpartners var i vanlig ordning Sydsvenskan och Lokaltidningen, Wallflower skapade det otroliga blomsterarrangemanget samt vinnarbuketter, Copenhagen Luxe och Cinnamon skor fixade Pias tjusiga outfit, Expocom stod för ljussättning, Ivar Lodén Håkansson skapade härlig stämning med skön musik och Lisa Dahlin stod för kvällens skratt både på scen och som vandrande Green Room. 

Foton: Joe Miller och Adrian Cupric.