Kultur

Text

Offentlig konst

Gå Malmö Försköning- och Planteringsförenings uppskattade rundvandring när det passar dig! Med hjälp av kartan kan du se var Föreningen har varit delaktig i att utsmycka, vårda och försköna Malmö stad. Hela rundvandringen tar ca 2 timmar att gå. Ladda gärna ner karta och beskrivningar över de olika projekten som PDF-fil, skriv ut och ta med.

Text

Street art

Det kan kallas street art, gatukonst, väggmålningar, muralmålningar eller helt enkelt offentlig konst. Oavsett vad du kallar det hittar du en hel del av denna vara i Malmö – faktiskt en av de städer i Sverige som har allra mest. Här finns karta för dig som vill upptäcka Malmös läckra målade väggar.

Text

Moderna Museet

Museet inryms i en av Malmös vackraste byggnader – John Smedbergs elektricitetsverk från 1901 och är ett av Europas ledande museer för samtida konst.

Text

Malmö Museum Lars Wallin-utställningen

I den här utställningen kan besökarna låta sig förföras av unikt hantverk och komma nära kända artisters scenkläder från Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Den som vill kan lyssna och dansa till kända Mellolåtar i en speciell Silent Disco-avdelning.

Text

Weekend Malmö

Detta är ett initiativ där aktörer inom Malmös kultur- och nöjesliv samarbetar för att lyfta det rika utbudet. Här görs det enkelt för dig som besökare att hitta vad som händer hos Malmö Opera, Nöjesteatern, Palladium, Malmö Live Konserthus och Malmö Arena.

Text

Malmö Konsthall och samtidskonst

Att besöka Malmö Konsthall är att vandra rakt in i konsten. Den öppna arkitekturen speglar stadens syn på att konst ska vara tillgänglig för alla. Varmt välkommen till ett av norra Europas största och vackraste utställningsrum.