Brunch i Malmö City

Frukost + Lunch = Brunch. Vem geniet var bakom den smarta kombinationen är det ingen som vet, men idén lär ha kläckts i USA för en sisådär 130 år sedan. I Sverige var det, hör och häpna, militärmakten som under1900-talet introducerade begreppet i form av förstärkt frukost till de värnpliktiga. Slut på historielektionen.

För den förmiddagshungriga finns det lyckligtvis en hel uppsjö härliga brunchställen i Malmö City och den största utmaningen är att välja vilket som motsvarar just dina förväntningar. Vårt tips för en lyckad brunchupplevelse är att ägna några minuter till att känna efter i vilken miljö du vill starta din dag och vad du är mest sugen på att sätta tänderna i. Vid minsta villrådighet rekommenderas du dyka rakt in i guiden nedan.

Malmös utbud av brunch förändras ständigt och därför uppdateras guiden kontinuerligt. Känner du till ett favoritställe som vi missat? Meddela oss genast – vårt mål är att skapa den ultimata brunchguiden för Malmös innerstad!

Text

Brunchguide Malmö

Bistro Wolski

Bara ett stenkast från Lilla Torg i Gamla Väster finner du Bistro Wolski. Sedan 2016 har det varit destinationen för dem som vill njuta av god mat och dryck, dag som kväll, i hjärtat av Malmö. För de som är ute efter deras klassiska frukost och brunch är välkommna att svänga förbi lördag-söndag mellan klockan 10:00 och 15:00.

wolskis.se
Adress: Engelbrektsgatan 7
Telefon: 040-674 53 05

 

Boulebar

Lördagar mellan 10.30-15.00 kan du avnjuta en väl tilltagen, franskinspirerad brunch på Bouldebar, serverad i flera omgångar. Vegetariskt alternativ erbjuds och för den som vill unna sig lite extra finns det några klassiska brunchdrinkar på menyn. Oh lala (även alkoholfria, så klart)! Den som vill förena nöje med nöje kan addera ett boulespel för en hundring. Påfyllning av maten utlovas, så du lär inte gå hungrig härifrån – även om du sportat med en runda boule.

boulebar.se
Adress: Drottningtorget 8
Telefon: 010-1629200

 

Brunchoteket

På Brunchoteket kan vi äta À la carte brunch hela dagen och alla dagar i veckan. Får vi fresta med bacon pannkakor eller shakshuka? Avnjuts gärna tillsammans med en “bottomless mimosa” eller varför inte en matcha latte. Öppet måndag – söndag 9 – 17.

brunchoteket.se
Adress: Stortorget 21
Telefon: 070-455 51 98

 

Farm2Table

På Farm2Table är passionen för brunch så stor att den serveras hela dagen. Hela menyn är helt växtbaserad och förändras regelbundet baserat på säsongens utbud. Du kan räkna med att hitta klassiska rätter som smoothie bowls, surdegsmackor, sötsaker och utsökt kaffe. Sväng förbi tisdag-tordag kl. 09:00-17:00, fredag kl. 10:00-17:00 och lördag-söndag kl. 10:00-16:00.

form2table.se
Adress: Davidshallsgatan 19
Telefon: 040-233012

 

 Johan P

Fisk till frukost!? Japp, det men också väldigt mycket mer kan du förvänta dig av en brunch hos Johan P. På söndagar mellan 12 – 15 serveras bland annat räkor, krabba, paté och sallader i ackompanjemang med goda ostar, ägg och bröd. Att starta dagen med havets läckerheter känns både lyxigt och lite kaxigt.

johanp.nu
Adress: Hjulhamnsgatan 5
Telefon: 040-971818

 

Text

 

Klang Market

Har du svårt för att på förhand välja vad du vill äta? Med en gedigen brunchmeny som sträcker sig från ”Pancake Stacks” till ”Quacking Cesar Sallads” är detta definitivt stället för velpottor. Här serveras med andra ord även det du på förhand inte visste att du ville ha. Trots sitt rika utbud är menyn enkel att navigera, och det finns såväl vegetariska som veganska och glutenfria alternativ. Helgdagar 11 – 16 är tiden att sikta in sig på.

klangmarket.se
Adress: Södra Tullgatan 4
Telefon: 040-6435390

 

Laziza

Här serveras något så härligt som libanesisk frukost, inklusive dessertbuffé, varje lördag och söndag. Med den generösa brunchtiden 10.30-17.00 kan du ta en obegripligt lång sovmorgon och ändå hinna njuta länge av dagens första mål mat. Frossa i det libanesiska kökets otaliga delikatesser, från det kryddiga till det söta.

laziza.se
Adress: Baltzarsgatan 21b
Telefon: 040-97 08 00

 

MJ’S

Hos MJ’S är miljön lika festlig för ögat som maten för gommen och brunchen uppbyggd likt en smarrig trestegsraket. Först serveras det godsaker att dela vid bordet (flatbread, melon, och burrata, för att nämna några) och därefter får du in den huvudrätt du själv valt från menyn. Som kronan på verket serveras ditt val av söt avslutning, gott och tjusigt. Vill du knipa en plats är det lördagar mellan kl. 12-15 som gäller.

mjs.life
Adress: Mäster Johansgatan 13
Telefon: 040-6646400

 

Nam do

Det härliga med brunch är att det inte finns några förutsatta regler för vad den ska innehålla. Den ska vara god, den ska mätta magen och framförallt ska den bjuda på en stunds avkoppling. Nam dos brunch är alternativet för dig som älskar vietnamesisk mat och vem gör inte det? Boka bord till en av sittningarna på lördagar och söndag mellan klockan 11.30-16.00.

namdo.se
Adress: Engelbrektsgatan 11
Telefon: 040-233012

 

Pappas Flickor

På det familjeägda Pappas Flickor, hyllas brunchen som en älskad familjetradition. Varje söndag välkomnas gäster till en enkel men läcker buffé som inkluderar amerikanska pannkakor, croissanter, hemlagad skagenröra och ett urval av pålägg. Boka bord i chatten på deras Facebook eller över telefon. Brunchen serveras i två sittningar, klockan 11:00-13:00 och 13:00-15:00.

facebook.com/pappasflickorcafe
Adress: Kungsgatan 18
Telefon: 076- 016 80 82