Brunch i Malmö City

Frukost + Lunch = Brunch. Vem geniet var bakom den smarta kombinationen är det ingen som vet, men idén lär ha kläckts i USA för en sisådär 130 år sedan. I Sverige var det, hör och häpna, militärmakten som under1900-talet introducerade begreppet i form av förstärkt frukost till de värnpliktiga. Slut på historielektionen.

För den förmiddagshungriga finns det lyckligtvis en hel uppsjö härliga brunchställen i Malmö City och den största utmaningen är att välja vilket som motsvarar just dina förväntningar. Vårt tips för en lyckad brunchupplevelse är att ägna några minuter till att känna efter i vilken miljö du vill starta din dag och vad du är mest sugen på att sätta tänderna i. Vid minsta villrådighet rekommenderas du dyka rakt in i guiden nedan.

Malmös utbud av brunch förändras ständigt och därför uppdateras guiden kontinuerligt. Känner du till ett favoritställe som vi missat? Meddela oss genast – vårt mål är att skapa den ultimata brunchguiden för Malmös innerstad!

Boulebar
Lördagar och söndagar mellan 10.30-15.00 kan du avnjuta en väl tilltagen, franskinspirerad brunch på Boulebar. Vegetariskt alternativ erbjuds och för den som vill unna sig lite extra finns det några klassiska brunchdrinkar på menyn. Oh lala (även alkoholfria, så klart)! Den som vill förena nöje med nöje kan addera ett boulespel för en hundring. Påfyllning av maten utlovas, så du lär inte gå hungrig härifrån – även om du sportat med en runda boule.

boulebar.se
Adress: Drottningtorget 8
Telefon: 010-1629200

 

Beyond Us

Hos mysiga Beyond Us är det lätt att man blir kvar länge, här serveras nämligen helgbrunch hela dagen. Maten lagas från grunden i det egna köket, utom brödet som levereras från Bageri Leve. Du hittar flera vegetariska rätter på menyn och självklart beroendeframkallande bakverk till den sötsugna. Öppet Lördag 10 – 17 och Söndag 11 – 16.

Beyondus.se

Adress: Södra Vallgatan 5

 

Brunchoteket

På Brunchoteket kan vi äta À la carte brunch hela dagen och alla dagar i veckan. Får vi fresta med bacon pannkakor eller shakshuka? Avnjuts gärna tillsammans med en “bottomless mimosa” eller varför inte en matcha latte. Öppet måndag – söndag 9 – 17.

Brunchoteket.com

Adress: Stortorget 21

Café Holmgången
Om du vill smita undan stadsbruset för en stund, men ändå vara kvar i city, ska du dra dig mot Davidshall. På mysiga Café Holmgången kan du beställa brunch veckans alla dagar mellan kl. 11.00 – 17.30. Brunchen serveras som en plate och är alltid vegansk. Glutenfritt alternativ finns för de som önskar.

cafeholmgangen.se
Adress: Södra Förstadsgatan 23A
Telefon: 0709-396043

 

Eatery Social
Det är den välkände, för att inte säga världskände, kocken Marcus Samuelsson som i egenskap av kreativ chef varit med och skapat Eatery Social. Restaurangen som är inspirerad av den mexikanska matkulturen utlovar en alldeles särskild brunchupplevelse, med tillbehör som passar bra till drinkarna Mimosa och Bloody Mary. Med andra ord är detta stället för dig med öppet sinne och nyfikenhet på vad en latinamerikansk brunch kan innebära.

eaterysocial.se
Adress: Dag Hammarskjölds torg 2, 211 18 Malmö
Telefon: 040-207500

 

Laziza
Här serveras något så härligt som libanesisk frukost, inklusive dessertbuffé, varje lördag och söndag. Med den generösa brunchtiden 10.30-17.00 kan du ta en obegripligt lång sovmorgon och ändå hinna njuta länge av dagens första mål mat. Frossa i det libanesiska kökets otaliga delikatesser, från det kryddiga till det söta.

laziza.se
Adress: Baltzarsgatan 21b
Telefon: 040-97 08 00

 

MJ’S
Hos MJ’S är miljön lika festlig för ögat som maten för gommen och brunchen uppbyggd likt en smarrig trestegsraket. Först serveras det godsaker att dela vid bordet (flatbread, melon, och burrata, för att nämna några) och därefter får du in den huvudrätt du själv valt från menyn. Som kronan på verket serveras ditt val av söt avslutning, gott och tjusigt. Vill du knipa en plats är det lördagar mellan kl. 12-14 som gäller.

mjs.life
Adress: Mäster Johansgatan 13
Telefon: 040-6646400

 

Johan P
Fisk till frukost!? Japp, det men också väldigt mycket mer kan du förvänta dig av en brunch hos Johan P. På söndagar mellan 13 – 16 serveras bland annat räkor, krabba, paté och sallader i ackompanjemang med goda ostar, ägg och bröd. Att starta dagen med havets läckerheter känns både lyxigt och lite kaxigt.

johanp.nu
Adress: Hjulhamnsgatan 5
Telefon: 040-971818

 

Kitchen and table
Starta lördagen med en brunch på hög höjd! Så fort du valt och vrakat ur menyn kan du luta dig tillbaka och njuta den vackra Öresundsutsikten. Brunchmenyn innehåller klassiker som ”Egg Benedict” och ”French Toast” och är aktuell mellan 11.30-14.00. Vi vill påstå att upplevelsen är kontinental och storstadsfräsig så det förslår.

kitchenandtable.se
Adress: Dag Hammarskjölds Torg 2
Telefon: 040-207500

 

Klang Market
Har du svårt för att på förhand välja vad du vill äta? Med en gedigen brunchmeny som sträcker sig från ”Pancake Stacks” till ”Quacking Cesar Sallads” är detta definitivt stället för velpottor. Här serveras med andra ord även det du på förhand inte visste att du ville ha. Trots sitt rika utbud är menyn enkel att navigera, och det finns såväl vegetariska som veganska och glutenfria alternativ. Helgdagar 11 – 16 är tiden att sikta in sig på.

klangmarket.se
Adress: Södra Tullgatan 4
Telefon: 040-6435390

 

Lokal 17 Hansa
Snacka om att befinna sig mitt i smeten. Äter du din brunch här är du bara ett steg ifrån helgvimlet och kan mätt och belåten börja beta av listan med ärenden och äventyr. Lokal 17 på Hansa serverar en trerätters måltid där du själv matchar maten med något av allt det goda som erbjuds i dryckesmenyn. Glädjande nog är den tredje rätten i själv verket är ett helt dessertbord!  Vegetariskt brunchalternativ finns, även när det kommer till rätter som råbiff.
lokal17.se
Adress: Malmborgsgatan 6
Telefon: 073-5305809
Nam do
Det härliga med brunch är att det inte finns några förutsatta regler för vad den ska innehålla. Den ska vara god, den ska mätta magen och framförallt ska den bjuda på en stunds avkoppling. Nam dos brunch är alternativet för dig som älskar vietnamesisk mat och vem gör inte det? Boka bord till en av sittningarna på lördagar och söndag mellan klockan 11.30-16.00.

namdo.se
Adress: Engelbrektsgatan 11
Telefon: 040-233012

 

V.E.S.P.A
Brunch enligt V.E.S.P.A startar med bubbel och italienska smårätter, och fortsätter med ditt val av pizza, pasta eller sallad. Till sist avrundas måltiden med en lite godsak och kaffe. Låter det som en ljuvlig serenad i dina öron? I så fall, boka bord en söndag 12.00-15.00 – con lo stesso!

vespa.nu
Adress: Kanalgatan 3
Telefon: 040-12 71 47